8200 Veszprém, Viola u. 12.
+36 88 560 515 | +36 70 947 7162
Hétfő - Péntek: 8:00 - 17:00
KezdőoldalGyakori Kérdések

Hogyan tudok kapcsolatba lépni Önökkel?
Minden munkanap, hétfőtől-péntekig 8:00-17:00 között telefonon, e-mailben vagy akár személyesen is elérhetőek vagyunk. A hétvége folyamán e-mailben válaszolunk az árajánlatkérésekre.

Hogyan tudok rendelni Önöktől?
Rendeléseket leadhatja a webáruházunkban, de akár e-mailben vagy telefonon, minden esetben igaz, hogy a feltüntetett internetes ár vonatkozik Önre.

Az árajánlatomra, vagy rendelésemre nem jött még válasz?
Kollégáink munkaidőben pár órán belül válaszolnak minden árajánlatra, és a rendelések esetén is rövid időn belül mindenkinek kapnia kell egy nem automata e-mailt, mely mindig tartalmazza a kiszállítás pontos napját. Ha ezek esetlegesen nem érkeznek meg, kérem, jelezzék, mert valószínűleg nem jó e-mail cím lett megadva, vagy a válaszleveleket érdemes a spam-ek között keresni.

A webáruházban feltüntetett árak bruttóban vagy nettóban értendőek?
Természetesen, minden általunk feltüntetett ár bruttó (tartalmazza az ÁFÁ-t), hisz mi az utcai vásárlók igényeit igyekszünk kielégíteni, és mivel célközönségünk ezt szokta meg mindenhol, mi is ezt tartjuk szem előtt.

A webáruházban feltüntetett termékek mindegyike szállítható?
A webshopban szereplő termék nagy számából adódóan nem tudjuk biztosítani, hogy minden alkatrész mindig szállítható, de mostanra a legtöbb márka már több beszállítótól is be tudjuk szerezni, így legtöbb termék elérhető. Azt tudjuk tanácsolni hogy figyelje a termékek mellett elhelyezett szállíthatósági információt illetve a szállíthatóságról érdeklődjön, ha azt írja a webshop. A rendelés feldolgozása során a kiszállítás napjáról pontosan visszaigazolunk. Amennyiben egy termék éppen nem rendelhető igyekszünk más, azonos minőségű ás árú alternatívát ajánlani.

Csak az oldalon megtalálható termékekben tudunk segíteni?

Jóval több termékben és márkában tudunk segíteni, mint ami az oldalunkon egyelőre megtalálható.

A megrendelt terméke(ke)t van mód átvenni a veszprémi irodájukban?
Igen, minden termékünket, a megrendelést követően a visszaigazoló e-mailben megadott időponttól át lehet venni a debreceni irodánkban, ha ezt szállítási formát választotta ki a rendelés leadásakor.

A fékbetétek és a féktárcsák árai darabra vagy párban értendőek?
Nálunk, is mint legtöbb magyarországi kereskedőnél a féktárcsa ára darabra értendő, de természetesen a fékbetéteknél ez egy garnitúrát, vagyis 4db-ot jelent. (az egy tengelyhez szükséges összes mennyiség benne van a dobozban) Hasonlóan van ez fékdobnál és a hozzá tartozó fékpofánál is.

A lengéscsillapítók ára darabra vagy párban értendő, és hány év garancia van ezen termékekre?
A legtöbb lengéscsillapítóra 2 év garancia van (ALKO, BOGE, SACHS, KAYABA, MAGNETI MARELLI, LIP, OPTIMAL, MONROE) de van egy pár kivétel, amelyre 3 év garanciát vállal a beszállító (MONROE REFLEX), természetesen csak akkor ha párban van cserélve.

Miért van az, hogy egy általam megrendelt márka dobozában, egy másik gyártó terméke található?
Még a legnagyobb cégek (SKF, LUK, SACHS stb.) sem tudnak minden alkatrészt saját maguk gyártani, ezért egy másik gyártó által gyártott alkatrészt csomagolnak saját márkajelzésű dobozba. Minden ilyen esetben kiemelten ügyelnek a minőségre, csak azonos minőségű termékeket csomagolnak a dobozaikba.